Wie is Mariska Verduijn?

Mariska Verduijn werkt inmiddels meer dan twintig jaar als psycholoog en coach op het gebied van werk en gezondheid. Onderwerpen als werkdruk, stress en burn-out en werk-privébalans komen regelmatig aan de orde in haar gesprekken met cliënten. Als psycholoog Arbeid en Gezondheid kijkt ze vanuit verschillende invalshoeken naar een situatie en is ze vooral gericht op hoe iemand optimaal, plezierig en gezond kan functioneren. Ze richt haar aandacht vooral op wat al werkt en wat beter kan en streeft naar duurzame inzetbaarheid en balans. 

Haar visie is: ‘met plezier werken geeft voldoening en leidt tot het beste resultaat’. 

‘Een van de leuke dingen van mijn werk is dat vaak een olievlekwerking ontstaat. Gaat het goed met de manager, dan is hij ook een leukere manager en dat is ook goed en leuker voor de medewerkers. Gaat het privé met iemand beter dan zal dat ook op het werk zichtbaar zijn en is hij of zij ook een leukere partner, vriend of ouder. Een organisatie waar het prettig werken is zal mensen motiveren om hier deel van uit te maken.’

Naast individuele begeleiding draagt Mariska graag bij aan het vakgebied. Ze werkt als docent (HBO toegepaste psychologie), assessor voor coaches en coachopleidingen bij NOBCO/EMCC en als supervisor voor coaches en psychologen. Ze is gecertifieerd psycholoog en coach (register- psycholoog NIP/Arbeid en Organisatie, Psycholoog Arbeid en Gezondheid NIP, Europsy Psychologist, EIA Master Practitioner coach).